Wie is online

14 bezoekers online
9 gasten, 5 bots

Insignes

*voor de fotoalbums maak een selectie uit de submenu’s*

Insignes, de één zal direct denken aan een soldaat met medailles en insignes op de borstkas, de ander aan de tinnen kleinoden uit de middeleeuwen. Op Dutch Artefacts hebben we het over de 2e categorie. Ze behoren tot de meest begeerde objecten voor verzamelaars en zoekers. Heiligen en Profane Insignes.

Gedurende de middeleeuwen hebben velen een pelgrimstocht gemaakt. Vrijwillig danwel onvrijwillig als strafoplegging. In beide gevallen was het een uiterst serieuze aangelegenheid. De 1 zocht vergiffenis de ander verlichting, hoe dan ook het waren barre tochten door Europa, te voet.

Pelgrims werden langs de diverse routes als regel gastvrij ontvangen, mits zij herkenbaar waren. Dmv kledij, uitrusting en insignes. De insignes hadden echter ook persoonlijke en diepere betekenissen.

Elke bedevaartsplaats had zijn eigen insignes welke pelgrims konden kopen. Als aandenken, als beloning voor de barre tocht die ze hadden doorstaan of als verlichting, of als bewijs van het afleggen van de tocht bij terugkeer

Pelgrims insignes bestaan nog steeds, hetzij in een andere vorm en materiaal. Denk aan de zilveren (of zilverkleurige) hangertje uit Lourdes e.a.