Wie is online

9 bezoekers online
5 gasten, 4 bots

Pieter Claesz

De Dutch Artefacts collectie beslaat een breed spectrum.
de nadruk ligt op het tijdsbestek 11e t/m 18e eeuw.

Natuurlijk zijn er enige uitzonderingen met vroegere datering, met daarbij enkele topstukken uit de 8e/9e eeuw, waaronder vleugelsperen e.a.
Een groot scala aan aardewerk en steengoed antiquiteiten en een zo mogelijk nog groter scala aan metaalvondsten en antiquiteiten.

Willem Kalf

Van de 2cm vishaak tot de 36cm lob-schotel, van de vingerhoed tot de strijdbijl, en van de kledinghaak tot aan de kanonskogel. Alles komt voorbij.

Sommige objecten zijn gerestaureerd, andere compleet, maar ook zal je enkele ongerestaureerde stukken voorbij zien komen. Alle stukken zijn afkomstig uit Nederlands en Belgische bodem. Wij zijn zoekers en verzamelaars. Het grootste deel is zelf opgegraven, de rest zijn aankopen voor uitbreiding van de verzameling.

Een collectie is nooit compleet en zal dit ook nooit worden. Uitbreiden zal hij echter altijd, het zit in de aard van de zoeker en de verzamelaar. Vele tientallen uren zijn in deze site gegaan (en zullen ook blijven gaan) om in ieder geval van onze gezamenlijke collecties een zo compleet mogelijk beeld te geven. Rubrieken zullen worden uitgebreid en albums worden toegevoegd, een collectie is nooit compleet!

 

Dutch Artefacts Team