Wie is online

10 bezoekers online
7 gasten, 3 bots

Smeedmerken

Welkom op deze gloednieuwe sectie van Dutch Artefacts, de eerste in Nederland.

Het is onmogelijk alle merken te herkennen, door de eeuwen heen bezat elk dorp wel een eigen dorpssmid. Deze database is een poging een inventaris te maken van merken welk in Nederland voorkomen en welke wel bekend zijn.  Al dan niet met maker, maar in ieder geval qua datering en land van herkomst. Hetzij als bodemvondst, dan wel in musea e.a. Het betreft merken uit heel Europa welke door de eeuwen heen hun weg naar Nederlandse bodem hebben gevonden.

Het eerste deel wat je nu aantreft is een kleine selectie uit de door mij verzamelde merken, circa 700.  Het is enorm tijdrovend alles uit te zoeken ,te controleren, toestemming voor gebruik te vragen etc. etc. De merken zijn afkomstig uit veiling catalogi, verzamelaars, musea (al dan niet online) en tientallen boeken. De afbeeldingen welke afkomstig zijn uit boeken zijn gebruikt uit copyright vrije boeken van de site archive.org

Alle merkrechten behoren tot de originele producent en hier maak ik geen enkele aanspraak op. Mocht je van mening zijn dat ik met het plaatsen van een bepaald merk en/of foto  inbreuk maak op U copyright, danwel patentrecht hoor ik het graag direct. Dit is een niet-commerciële site en het is op geen moment dan ook de bedoeling hier profijt uit te halen.

En dan nu de albums. Het is oplopend qua datering. Van links naar rechts, rij voor rij. Beginnend bij de 14 eeuw tot de eerste helft 20e eeuw. Veel kijkplezier! In het Engels ivm de vele internationale bezoekers van deze site.