Translate

    Translate to:

Contact

Your message was successfully sent.
Thank You!

—Dia’s Riembeslag

Amsterdam Ceramics

Jerzy Gawronski, Februari 2012
Uitgeverij “Lubberhuizen” ISBN nr. 978 90 5937 267 2
Prijs: €39,50

Dutch Artefacts rating:

 

 

Recensie:

Je moet van goede huize komen om in 2012 nog een standaardwerk te kunnen creëren. Jerzy Gawronski is dat en doet dat.

Bodemvondsten op het gebied van aardewerk zijn uitvoerig beschreven in diverse topboeken. Op welk front kan je het verschil nog maken?

Kleur….! Opgravingsrapporten, verslagen e.a. Bijna allemaal hanteren ze zwart/wit foto’s en/of tekeningen. Zit er een gekleurde afbeelding in, dan is het meestal een overzichtsfoto. Tuurlijk zijn er gespecificeerde boeken in kleur met prachtige illustraties, echter is dit 1 van de weinige boeken die dit in een globaal spectrum doet. Aardewerk, Majolica, Delft, Steengoed noem maar op.

De indeling is makkelijk en overzichtelijk, chronologisch vanaf 1175 tot 2011. De afbeeldingen zijn niet groot, maar groot genoeg om detail te herkennen. Ideaal voor het globaal kunnen dateren van een enkel stuk.

En dat is de kracht van dit boek. Snelle determinatie en datering aan de hand van full-colour foto’s. Ongeacht het soort aardewerk, steengoed e.a. Is het in Amsterdam gevonden dan staat het er in.

Kort samengevat; aanrader en must-have voor de zoeker/verzamelaar van bodemvondst aardewerk, komt vooraan op de plank!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>