Translate

    Translate to:

Contact

Your message was successfully sent.
Thank You!

—Dia’s Riembeslag

Om te kotsen, geen andere woorden voor.

Verkopers die (voornamelijk) op marktplaats nep en replica antiquiteiten als originele bodemvondst. -BAH-

De ellende is het grootst op het gebied van Romeins en Byzantijnse bodemvondsten alhoewel er ook een gooi word gedaan met Pre-Colombiaanse neppers geld uit de zak te kloppen.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen replica’s! Dat is, als het er bij word vermeld en de prijs er ook naar is. Er zijn zelfs replica verzamelaars, geen probleem! Ieder zijn hobby.

Waar ik me mateloos aan stoor zijn verkopers die opzettelijk replica’s en andere Oostblok import fakes op marktplaats aanbieden als zijnde originele bodemvondsten, bullshit! En het word steeds erger…

Het is helaas volgens de marktplaats voorwaarden niet toegestaan direct links te plaatsen maar type eens in “romeinse fibula” op deze verkoop site. 80% is nep en alle word als origineel aangeboden. Onder de verkopers een paar hardnekkige oplichters (anders kan ik ze niet noemen). Het is zo zonde, snel een makkelijke euro scoren en de hele markt om zeep helpen.

Was het tot 10 jaar terug nog met een simpel aceton badje de originaliteit te bepalen, tegenwoordig niet meer. De hedendaagse (voornamelijk Bulgaarse) fakes zijn zo goed dat dit niet meer werkt. De chemische structuur word aangepast ipv het aanbrengen van namaak patina in een later stadium.

Je kan een nepper tegen komen in 50+ verschillende kleuren en patina’s. Of ze leggen ze in een zuur bad en laten een gedeelte wegvreten, en een nieuw model is geboren.

Laat je niet oplichten, koop Romeinse bodemvondsten voor je verzameling alleen via erkendeen betrouwbare dealers en laat marktplaats op dit gebied links liggen.

En kijk met enige regelmaat op onze foto-overzichten voor de meest recente neppers die we gespot hebben.

Het is helaas de omgekeerde wereld…oplichters mogen rustig hun gang gaan op marktplaats zonder dat er ook maar een poot word uitgestoken, en waarschuwen dmv het plaatsen van links naar de advertenties mag niet. Zo maak en hou je het makkelijk, enige verantwoording nemen doen ze echter niet. Marktplaaats schaam je!

Om dan met iets positiefs af te sluiten….uit onderzoek van een Britse universiteit is gebleken dat het leegroven van Oost Europese grafvelden etc tot bijna niks is terug gelopen….het is namelijk goedkoper fakes te maken als de originele op te graven. Toch nog iets…..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>